11:45

Bele Barkarby IF

Referat: Åkersberga IBF U - Bele Barkarby IF

Det är något konstigt med hallen i Åkersberga - Bra väg dit, bra hall med bra läktare, bra fik, men de oranga tröjorna och Göran Bergs anda gör det svårt att få med sig poäng hem.
Jag har varit där ett antal gånger, några på läktaren, 2 i båset, nu i målet och jag kan bara summera ihop 1 enda Bele-poäng!

Denna gång var det ovanligt svårt att få ihop spelare och min nya iPhone fick verkligen visa vad den dög till under fredag, lördag och söndag morgon;
jag lyckas till slut få ihop 2 femmor av vår rekordtunna 43-mannatrupp.

En påläst Erik Niva hade hittat en del förutsättningar inför tekning:
Ackers skickar in 2 styrelseledamöter vara en är Ordförande Lagerblad, tillika kapten
Bele kan bara visa upp 194 cm Ordförande Kubat i målet (Fors indisponibel pga 50-årskalas)
Ackers gör skäl för sin föreningstillhörighet (Åkersberga IBF Ungdom) med en medelålder på 40 år mot Beles 44 år

En kombination av 99%igt back- och målvaktsspel gör att Ackers kan gå ifrån till 3-0 på 4 minuter och 12 sek i första.
Naturligtvis har vi chanser framåt men närmare än ramen kommer vi inte.

Jag vet att en 3-0-ledning är bräcklig och Kamrat Klopp är ganska tyst så helt kört kan det inte vara.
De oranga drar på sig en U2 i början av andra och med 6 sekunder kvar hittar Humble nätet.
Jag har för mig att jag gjorde en halvskaplig räddning innan och det känns bra nu.
5 minuter senare ökar dock Ackers på, ytterligare 5 minuter senare reducerar vi till 4-2
och kan gå till periodvila stärkta av att vunnit den andra perioden.

Ackers inleder den tredje perioden med att gå ifrån till 5-2 och 6-2 varpå Söderman taggar till och
med hjälp av Henkes delikata passningar kan ta oss upp till 6-5 med 8 och en halv minut kvar av tredje.
Det här gillar varken Göran Berg eller Ordförande Lagerblad som sätter 7-5.

Vi tar time out, jag kliver av och bestämmer mig för en tyst protest genom att sparka omkull sargen när jag helt plötsligt ska springa in igen.
Matchen slutar 7-5 trots att vi får chansen att spela 6 mot 4 de sista 30 sekunderna.

7 mål i baken kanske inte man refererar till när man söker plats i ny klubb men faktum kvarstår: